6 nejlevnějších elektromobilů, které si můžete koupit právě teď

6 nejlevnějších elektromobilů, které si můžete koupit právě teď

Nákup elektrického vozu někdy vyžaduje trpělivost - předběžné objednávky modelu Tesla Model 3 se provádějí před pár lety, ale pravidelné modely Tesla S nejsou daleko cenově dostupné. Pro vytvoření tohoto seznamu jsme se rozhodli vzít v úvahu několik kritérií, která jsou základem boje elektrických automobilů pro jejich část trhu a parkovacích míst. Povinné podmínky účasti na seznamu zahrnovaly:

- minimálně 4 sedadla;

- dostupnost vozů od prodejců v den objednávky;

- kapacita dosahu nejméně 150 kilometrů na jedno nabití.

Takže jsme získali šest modelů předních výrobců automobilů, kteří si koupili jeden z nich, můžete si vzít s sebou kolegy a vydat se na malý výlet mimo město a mít čas na návrat na jedno nabití baterie:

1. BMW i3

Bavorský hatchback je nejdražší elektrický vůz v seznamu. Materiály používané při interiéru dokonce opodstatňují, stejně jako tvrzení výrobce o vykonu. i3 má ve své třídě nejvýkonnější elektromotor (125 kW).


2. Volkswagen e-Golf

"Král" hatchbacků nedávno aktualizoval svůj elektrický model a vážně zlepšil jeho výkon. Nový e-Golf nahradil baterií a prodloužil dojezd až na 300 kilometrů. Je zřejmé, že jiní výrobci elektrických automobilů jsou v těžké konkurenci.


3. Hyundai IONIQ

Hlavní konkurenta společnosti Volkswagen na českém trhu věnuje Hyundai zvláštní pozornost elektromobility: vlajková loď IONIQ je k dispozici ve třech úrovních, má hybridní verze a plánuje sdílet elektrickou platformu s jinými modely značky.


4. Nissan Leaf

Leaf byl opakovaně uznán za nejlepší elektrické vozidlo roku na světě a nová generace má všechny možnosti zachování palmy. Nový Leaf má působivé vlastnosti (motor: 110 kW, rezervní výkon: 378 km) za velmi přijatelnou cenu.


5. Kia Soul EV

Korejský SUV vypadá jako zřejmá volba pro ty, kteří hledají ekologicky šetrné vozy s malým nadstandardním povolením. 150 milimetrů - více než většina, ale ne hranice snů. Tesla model X světlá výška je 171 mm, ale rozdíl v ceně je obrovský.


6. Volkswagen e-Up!

Nejlevnější a nejkompaktnější člen našeho seznamu. Méně působivé ukazatele výkonu e-Up! může kompenzovat podle ceny. Pokud jsou časté výlety mimo město s větší pravděpodobností výjimkou, pak rozhodně stojí za to přemýšlet o nákupu.


V případě, že máte zájem o koupi jednoho z těchto úžasných elektrických vozidel, neváhejte nás kontaktovat.