Proč byste měli koupit elektromobil

Proč byste měli koupit elektromobil

Vlastnictví osobního auta se spalovacím motorem je stále méně atraktivní, zvláště když ceny na palivo rostou každý rok, přírodní zdroje jsou vyčerpány a pokrok není zaveden. A teď, jakmile se futuristická myšlenka osobní elektrické dopravy stane rutinou a možná i nutností.


1. Je to výhodné

Elektromobily stojí jejich majitelé mnohem levnější než auta se spalovacím motorem. Dokonce i majitelé naftových vozidel se nemůžou pochlubit alespoň relativním úspěchem při úsporách nákladů na kilometr. Přidejte k tomu menší počet pohyblivých částí vozu, které mohou vyžadovat opravu, a obdržíte pěkný argument na podporu myšlenky koupit elektrické vozidlo.


2. Prostředí

Není to nová zpráva, že auta se spalovacím motorem nemáji nejpříznivější dopad na životní prostředí. Péče o životní prostředí a snižování škodlivých emisí se stále častěji stává prioritou pro výrobce automobilů a státy každým způsobem přispívají k rozvoji elektrické mobility, rozšiřují potřebnou infrastrukturu a přidělují dotace na nákup dopravy šetrné k životnímu prostředí. Jednoho dne budou polární medvědi říkat děkuji.


3. Výkon

Zřejmou výhodou elektrického vozidla je jeho výkon. Dokonce i nejmenší elektrické kompaktní automobily mohou soutěžit s protějšky benzínu. To vše díky maximálnímu točivému momentu, který má řidič k dispozici v jakékoliv sekundu pedálu akcelerace. Právě z toho důvodu Tesla Motors začala svou cestu v automobilovém průmyslu s "horkým" modelem Roadster.


4. Přeprava budoucnosti

Dnes se elektromotory pohybují z kategorie "mladé a nadějné" na hlavní řadu motorů většiny největších automobilů a myšlenka elektrických pohyblivostí se rychle rozvíjí. Z dlouhodobého hlediska má osobní elektrická doprava značné množství výhod, jako jsou domácí nabíjecí stanice nebo využívání sluneční energie, které prostě nejsou dostupné v běžném autě.


Shrnuto, můžeme s jistotou říci, že elektrické automobily, které se ponoří do automobilového průmyslu, zůstanou v něm po delší dobu a překonají spalovací motory.